Followers

Berilah Aku Peluang


Tuhan..
Terima kasih kerna Kau kurniakan anugerah tak ternilai tatkala aku sedang menangiss..
Terima kasih kerna kau beri ruang kepada aku untuk bernafas..
Memberikan cahaya untuk aku menyuluh..
Walaupun masih dalam kesamaran..
Sesungguhnya aku berterima kasih kerna Kau datangkan Dia dalam hidupku..

Tuhan..
Aku harap Dia tahu apa di dalam hatiku..
Sesungguhnya aku menyesali atas apa yang terjadi di sepanjang hidupku..
Dan aku terlalu bersyukur atas kehadiran Dia..
Aku amat menyayangi dirinya Ya Rabbi..
Orang yang sedia menerima diriku apa adanya..


Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Fuyoooo..Hafiz Menang AJL 26



Selamat Pagi...
Pagi nie tenang n damai je kan??bermula la minggu baru..huhu..
Aku terlambat la plak...tengok dah berapa ramai yang post pasal AJL 26 malam tadi...
Ape pun...congrate ye si muke comel Hafiz..ngeh..ngeh..(muke kamoo sangat la comel!!)

~ si Hafiz yang comel!!~


Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Lelaki Jadi Cair Jika Wanita...................


SELAMAT PAGI 。◕‿◕。
Uik..uik...macam menarik jek...
Lelaki jadi cair jika wanita.....???
Jika wanita ape ek???Mesti ada kriteria ke if nak pikat lelaki???
Hurm...
Apo laei...meh la kito usha...




Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Aku Takkan Bersuara



Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Saya Cinta Awak Sampai Bila2!!


Since 21st Jan aku spent masa wit my Mr Tunang sampai la Dia tinggalkan aku semula semalam petang (mood: JADI RINDU KEMBALI!!) Tapi tak banyak tempat kitorang gi pun...jz banyak spent masa berdua kat rumah...layan DVD + tengok TV..huhu..tak kesah la..janji aku boleh tatap muka dia puas2!!
Dia cakap "Lepas nie...dah susah la papa nak balik cinie coz papa nak tukar keje dah...driving lorry..." alamak!!dah jarang balik JB ke??pasnie nampak gaya cam aku je nak kene gi jumpe dia??
Tapi takpe la..as long dia bersungguh nak mencari duit tuk wedding kitorang..aku masih boleh consider lagi...
Janji on year 2013 aku jadi milik Mu buat selamanya!!

~ masa lepak kat Danga Bay ~


Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Yeay... Cuti!!


Uik...uik...Today dah Friday ke???

Berkobar2 rase nye..maklum la...ari ni last keje...Esok dah cuti dah...
Walauweyh..seronok nye rase di hati ku...lagi plak my lalink nak balik pulak tu...
(tersenyum sendiri nak lepaskan rindu....^_^)

Erm ape plan cuti raya cina nie???tah la...with my lalink beside me...tak jadi hal kot..
Panjang la langkah aku nampaknye nanti...hehe...
Pape pun tomorrow dah janji ngn Ms Hidayah nak teman dia jenjalan kat Jusco...
erm..nak bawak En Hasrul sekali ke??huhu...
Mesti la kot..bising lak mulut mamat tu nanti..huhu


Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Terasa Annoying Lah Plak!!


Peh...rase annoying lah plak...
nie berkenaan kes aku vs kastam r...salah ke if aku komplen mengenai attitude korang??aku  pun berhak..aku rase aku customer korang kot..
my job is juz to prepare a paperwork then submit kat korang..
n ur job is to semak all my paperwork..if ade mistake, inform jela..
aku tak kesah kalo nak kene datang pun..even aku lagi suke...sebab aku leh outstation..
but boleh tak jangan buat perangai yang menjengkelkan aku??
tiap kali datang aku nak kena provide makanan tuk korang ke??
peh...tak boleh blah la!!








Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Alamak!! Kaki Berbau Ke???


Masalah kaki beebau selalu terjadi akibat daripada kurang penjagaan kebersihan kaki.
N ia jugak selalu jadi kat kaum LELAKI...wawawa...(pompuan pun ada jugak tapi kureng cikit)
Ini mengakibatkan bakteria mudah merebak sehingga kaki berbau dan mengundang ke 'tak' selesaan pada diri sendiri n jugak pada orang sekeliling.




Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

NEW YEAR GIVEAWAY BY NABILAMARS AND CIK ERYN


ALAMAK!! Lagi GA la....

Meh r JOIN reramai...hehe..




Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Wordless Wednesday #3

~ TERGANGGU dengan kerenah KASTAM!!HATE MY JOB!! ~


Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Pikalurve 2nd GIVEAWAY


HyeOOO...korang TANAK JOIN ke???




Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Pabila Pertama Kali..


Aiyak...Fenat....Fenat..

Semalam aku sacrifice gile tuk pegi Seremban..aiyak!!penat giler..cam nak patah pinggang aku drive jauh camtu...(sape suro amek bakal suami jauh...hah...ambek ko!!)..pertama kali tu aku bawak kete jauh gile camtu..pape pun..congrate tuk diri aku sendiri..kuikui..
Pada Mr HASRUL...TOLONG la ye...JANGAN nak buat hal lagi..ponek den ekau tau!takpe la..pasnie leh la aku datang sane lagi..kikiki...dah leh bawak kete long distance..ini sudah bagus!!
Ape pun satu pengalaman yang menarik utk diri aku sendiri...TERIMA KASIH gak wat Ms HIDAYAH yg sanggup membantu jd 2nd driver...sesungguhnya TANPA kawan cam ko...tak bermakna la idup nie..huhu..
Sian BumbleBEE aku kene jalan jauh...nasib tak buat hal...huhu
CAYA LAH !!

~ BumbleBEE kesayangan ku ~


Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Kecantikan Dalaman

Hari SABTU adalah hari nak MELARAM..hehe

Yeke??yela..ramai hangout kan...
Tapi TODAY aku tanak story bab MAKEUP2 la..
Juz nak cite pasal KECANTIKAN DALAMAN..

Apa bende kecantikan dalaman tu??DIRI takkan CANTIK kalau dalaman tu TAK CANTIK..
Camane nak dapat KECANTIKAN DALAMAN??
LIST kat BAWAH adalah jawapan n maybe dapat MEMBANTU korang..




Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

1ST GIVEAWAY BY ALYAAYEP AND NANA

HyeOOO....GA lagi???
Yok JOIN yok....

Click je kat BANNER bawah ni..

HADIAH2 semua MELETOP kau!!
jom la JOIN n GRAB present2 yang di SPONSOR..



Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

GIVEAWAY 1st cik violet






Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Jadilah Seorang Kawan Yang Baik


Salam JUMAAT !!

PERSAHABATAN merupakan salah satu perkara PENTING jugak dalam hidup kita 
selain dari PERCINTAAN..
Ada yang cakap SAHABAT lagi penting dari CINTA..
Yela sampaikan ada yang semua RAHSIA, sahabat lebih tau dari
PASANGAN sendiri..
Aku sendiri..mengenali Mr HASRUL pun dari kawan baik aku sendiri..walau apa pun..
TAK ADA jaminan yang PERSAHABATAN tu akan 
KEKAL hinggan AKHIR HAYAT 
if kita sendiri TAK JAGA nilai persahabatan tu dengan BAIK..






Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

1st Ever Contest By Eryn Edrina

Waaa...cam MENARIK jek...
So, ape kate kite JOIN...

Juz CLICK je kat BANNER bawah nie..ok??






So berkenaan lagu HINDI paling aku sukeee...
ADALAH


Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Mega Giveaway By Cik Bunny

HyeOOOO Engkorang!!
Jom JOIN GIVE AWAY nie...

Click jek kat BANNER bawah nie..




Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Rupa = Education Level = Harta


Moshi-Moshi
Selamat Siang Semua ☼

Today aku nak story tentang CINTA...persepsi CINTA zaman skang nie aku tengok a bit different cikit kalo nak banding dgn orang tua kite dolu-dolu..
Okay, skang aku nak citer masa time aku jahil la dalam soal CINTA nie..
aku akui aku amatla pentingkan RUPA = EDUCATION LEVEL = HARTA...


Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

Tips Untuk Memilih Kaca Mata/Cermin Mata


Sekarang nie...cermin mata bukan je TERHAD kepada golongan yang hanya ada masalah mata..
malahan dah jadi satu TREND...
So, tak hairan la skang pun dah ade banyak 
BENTUK, CORAK n JENAMA kat pasaran kan?
Tapi, time nak beli tu...kena la tengok2 dulu...
TAK SEMUA bentuk cermin mata nie sesuai untuk semua orang..
Macam mana ek???

  • Perhatikan BENTUK wajah korang
    • Bentuk Bujur ✿ sesuai menggunakan hampir semua bentuk bingkai
    • Bentuk Bulat ✿ sila elak dari memakai bingkai bentuk bulat
    • Bentuk Hati (heart shape) ✿ elakkan dari memakai bingkai berbentuk besar di atas & kecik pada bahagian bawah
    • Bentuk Bersegi ✿ jangan pakai bingkai berbentuk kotak
  • Perhatikan UKURAN wajah anda ukuran muka yang agak kecik...then jarak mata yang terlalu dekat - elakkan penggunaan cermin mata yang terlalu besar

    • If korang pakai cermin mata hari2...pilih warna bingkai yang natural...
    • Pada yang selalu terdedah pada SINARAN matahari tu...pilih cermin yang boleh berubah menjadi gelap bila berdepan dengan cahaya matahari...





    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    Wordless Wednesday #2



    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    "Exclusive Giveaway by Niena Sofea"







    Lets click the Banner to join ^-^

    Tag:

    List of Sponsor :

    Inspired Collection
    Lulu' Amira
    Herba Tihara
    Gojez Houz Blog  / Gojez Houz Fanpage
    Cute Lens Lover / Nur Ayuni Kamarudin
    Akma Haleeda
    WoshieruHolic Closet
    Mizna Online Shop
    Lovelyfashion Stuff
    Darling Hijab
    Dazzling Darlings Craft
    Butik Pinkku
    Cik Nurul Pinky Blog / Cik Nurul Pinky Fanpage
    D'nur Suffi Shopalista / D'nur Suffi Shopalista FB
    B to B Collection Blog / B to B Collection Page
    spreadthegreennot
    Queen Attack Fanpage / Queen Attack Blog
    Mimi Maiza Full / Produk Kecantikan
    OMG IT'S US 
    Coklatmanis2u Fanpage / Coklatmanis2u Blog 
    Bear's Wardrobe Fanpage Buttons The Bear Blog 
    Syazwani Boutique Blog / Syazwani Boutique Fanpage 
    Koleksi Bhoolan Blog / Koleksi Bhoolan Profile 
    Lleah Ayeisaco. Fanpage , Lleah Ayeisaco. Blog  
    Tudung Murah Collection 
    Mai Kitty Shawls Blog / Mai Kitty Shawls Fanpage 
    Magnifique BonBons Fanpage  / Magnifique Bonbons Blog 
    Missladyanashops Fainur Blog / Missladyanashops Fainur Fanpage 
    Shawl Gallery Blog / Shawl Gallery Fanpage 
    LoveBag LoveBag Blog / Fanpage / Profile 
    Airin Ayda Blog / Fanpage 
    The Scent of AsmiraHafizz Fanpage / Blog


    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    Ketagih Internet???

    Bunyi macam biasa dengar kan? Kita nie para bloggie terdiri dalam golongan ketagih internet ke?? FYI, ahli psikiatri di Jerman Oliver Seenab & Profesor Ulrich Hegerl pernah membentangkan laporan mengenai kajian yang dorang buat..mendapati ramai penduduk dunia adalah penagih internet.






    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    Kriteria Lelaki Idaman

    Tetiba pagi2 buta aku bukak FB..geng2 baik aku ajak chat tentang lelaki idaman...haha...yang pasti aku dah dapat da lelaki idaman aku...cuma 2 ekor member aku nie la Yuz n Liney dok story mory ngan aku kriteria lelaki pilihan dorang...Aku tak tau r korang minat camne...cume in case korang nak tau aku punye kriteria...aku dah list kan ek....


    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    10 Tips Untuk Pengguna Maskara

    Okay...today ari Sabtu kan? Biasa ari Sabtu n Ahad, korang mesti nak kuar hangout or gi dating kan? 
    Before korang tu mesti nak dress up, makeup2 to look stylo..am I rite?Untuk pengetahuan korang, mata merupakan anggota yang penting apatah lagi mase korang komunikasi dgn orang lain..mesti tengok kat mata kan??Tol tak??So orang cakap, dari mata turun ke hati..Tak ramai gadis ada bulu mata yang cantik..So penggunaan maskara penting untuk membantu mata looks nice n membantu supaya bulu mata yang tak cantik tu nampak elok jek...




    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    Aiyak!!! Windu Sama Kamooo!!

    Alamak dear...miss u so much la tayunk!!
    bile nak balik cini..huhu...susahnye bila hubby duduk jauh...adess...
    erm..last Nov jumpe pun rase tak puas sangat...
    PLISS TAYUNK!!balik la..

    erm..windu sangat2...kat papa...
    ujung bulan nie harap2 cayang balik la...huhu


    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    To Do List...

    Suddenly today aku terpikir lak, banyak bende yang aku nak settle down dis year 2012..terlalu banyak..especially for my wedding that would be happening within this end year or early 2013..huhu...pening nye...




    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    Muhasabah Diri - Tersenyum Pada Diri Sendiri


    Kita diajar untuk memberikan senyuman pada orang lain...
    Namun tak ramai yang belajar tersenyum pada dirinya sendiri..
    Kenapa korang tak mulakannya??


    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    Bentuk-bentuk Pilihan

    Pernah terfikir tak macammana la agaknya cara korang bekerja/belajar ek? Sekarang ni korang takyah nak semak2 pikir semua tu..persoalan ni juz akan terjawab bila korang pilih salah 1 bentuk kat bawah nie..jom ushar jom...



    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    Life As A Student (Flashback!)

    Bila dah kerja macam sekarang, aku teringin nak naik time machine and then balik semula ke zaman sebagai student..bagi aku, itula pengalaman yang takkan aku lupakan..walaupun cuma 3taun idup sebagai penuntut menara gading, namun bagi aku pengalaman yang aku peroleh value nya tak ternilai...
    ~ tempat aku study...~


    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    Wordless Wednesday #1

    ~ teringat zaman sekolah dulu ~


    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    Roses

    Dalam bercinta kadangkala sesuatu benda boleh dijadikan subjek tuk menghangatkan lagi hubungan cinta..salah satunya bunga ros yang menyingkap seribu satu makna..bunga ros biasanya digemari oleh para aweks & pada aweks yang tengah merajuk tu..boleh la kasik bunga ros yek sebab ia melambangkan kasih sayang, cinta, simpati, dendam etc...


    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    Siti Nurhaliza Mengandung Ke??



    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    Handle Stress Tempat Kerja..

    Kerja..kerja..kerja...adoyai..kalo tak keje, wet plak takde..hmm..tapi situasi bekerja amatla berbeza ngan time study dulu...so cara nak handle streaa pum teramat la lain..hehe.


    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^




    Segala Yang Tertulis Adalah Hak Milik Nora Aziela