Followers

Anak Tak Nak Makan!!!

Hello Wednesday!
Hello GST!

Tapi taknak la cerita pasal GST tu...
Sebab belum lagi nyopping hari ni..so lom ada benda nak story mory..heee

Tapi arini rasa macam nak story pasal makan si anak..
Hm..Yes!! arini nak story mory pasal anak den nihaa tak nak makan...mama stress okay!!
Selera cik puan Hanis ni kejap on off je mama tengok...kadang okay..kadang tak okay..
Tapi most of the time banyak tak hokey dari hokay...grrrr....

Nak kata mama asyik masak benda sama..mama selalu jugak tukar2 lauk untuk dia..
Nak kata dia just nak lauk fevret dia...kadang tak makan jugak kalau mama masak sup ayam tu..
Hai....bingung..bingung..

Jadinya..
mama dia pun jadi la pencarik maklumat tegar kat internet, buku, dok tanya orang sana sini..
Bingung mama cari solution anak tak nak makan nih kan....
At last mama pun pergi la farmasi buat2 tanya multivitamin ape untuk anak tak nak makan ni..
Dorang suggest kat mama sebagai Appeton Multivitamin Lysine (Syrup) sebagai perangsang nafsu makan si anak...


Mama pilih syrup..sebab senang nak telan...kalau tablet..alamat sekejapan jela kat mulut Hanis tu..
Tak sampai seminit confirm dia buang...
So balik tu mama suap la 2.5ml ke mulut dia..sekali shot je..haha..
Nasib baik dia telan...syukur.....
Okay...kite tengok la dalam beberapa hari ni selera makan dia macamana...
Harap2 okey semula la kan...
Sebab mama dah bingung nak buat hape dah ni..
Takkan sepanjang masa nak bergantung pada susu je kot...
Dah la anak mama ni aktif kemain.....

Mama-mama sekalian..ada cadangan lain tak?


Terima Kasih Kerana Membaca ^_^




Segala Yang Tertulis Adalah Hak Milik Nora Aziela