Followers

10 Tips Untuk Pengguna Maskara

Okay...today ari Sabtu kan? Biasa ari Sabtu n Ahad, korang mesti nak kuar hangout or gi dating kan? 
Before korang tu mesti nak dress up, makeup2 to look stylo..am I rite?Untuk pengetahuan korang, mata merupakan anggota yang penting apatah lagi mase korang komunikasi dgn orang lain..mesti tengok kat mata kan??Tol tak??So orang cakap, dari mata turun ke hati..Tak ramai gadis ada bulu mata yang cantik..So penggunaan maskara penting untuk membantu mata looks nice n membantu supaya bulu mata yang tak cantik tu nampak elok jek...



Tapi...teknik korang tu mesti la kene betol yek!! 
Yok ikut tips2 yang aku 4low sebagai panduan kite bersama..

  1. Pilih maskara ikut keperluan..means if nak pakai sepanjang hari, beter pakai jenis yang kalis air supaya tahan lama & sapuan nampak elok je sepanjang hari..
  2. B4 apply maskara..make sure bulu mata korang kering & takde habuk2 pape..ini penting supaya dapat hasil yang cantik dan menarik..
  3. Sediakan cermin & letakkan pada kedudukan yang betul supaya korang dapat sapu maskara tu dalam keadaan yang selesa untuk dapat hasil yang kemas dan teratur...
  4. Haa...jangan lupa..pakai dulu eyeshadow korang tu dulu...dah selesai baru pakai maskara..kalo pakai maskara then baru pakai eyeshadow...alamatnya...mak aiiii....
  5. Apply maskara dalam keadaan tenang & tergopoh gapah...so in case nak kuar dalam keadaan hurry tu...memang la bahaya...takot mata korang nanti sememeh je nanti..
  6. If nak nampak menarik & mata lebih galak..korang boleh apply berulang kali maskara tu...tapi jgn la tebal sangat2 lak...nampak hodoh jadinya..make sure sapuan kedua dilakukan apabila bulu mata benar2 kering..
  7. If nak nampak natural, pakai maskara ikut kaler bulu mata korang sendiri..mana la tau..ada yang bulu mata perang..so pakai la kaler brown ok...
  8. Bersihkan dulu bulu mata korang tu b4 tido...make sure takde maskara yang melekat lagi kat bulu mata korang..tidur dengan maskara leh buat bulu mata korang cepat patah dan jadi cikit...
  9. Untuk bersihkan maskara, amek kapas yang dah direndam dengan eye makeup remover & tekan pelan2 pada mata korang yang terpejam...tarik maskara keluar supaya tertanggal dari bulu mata...
  10. Sentiasa beware n take note tentang tarikh expired maskara korang tu...n kalo dah keras tu..takyah la pakai k..beli je yang lain...
~ maskara from maybelline paling bagus yang aku leh suggest..~





Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

2 orang berminat cerita nie:

sarah mohamad said...

Nice info. Saya selalu jek pakai comot2 =P

Ziela Ismail said...

Hee...tu la...same la..skang je baru ok cikit...




Segala Yang Tertulis Adalah Hak Milik Nora Aziela