Followers

Ketagih Internet???

Bunyi macam biasa dengar kan? Kita nie para bloggie terdiri dalam golongan ketagih internet ke?? FYI, ahli psikiatri di Jerman Oliver Seenab & Profesor Ulrich Hegerl pernah membentangkan laporan mengenai kajian yang dorang buat..mendapati ramai penduduk dunia adalah penagih internet.





Ada  kesan yang diperolehi oleh penagih akibat internet:

  1. Rasa gelisah kalau tak Online
  2. Bermasalah dengan couple
  3. Hilang daya kawalan ketika melayari internet
  4. Bermasalah dengan tempat keje
  5. Bermasalah dengan aktiviti kat sekolah
  6. Menjadi semakin kurang bergaul
Korang boleh digolong sebagai ketagih internet bila:
  • Korang terjaga pukul 3am, bangun gi toilet...pastu siap cek fb, skype, email dsb..then sambung tido balik..
  • Nak tutup lappy & broadband rase macam ilang sumting yang berharga sesangat!
  • Asyik nak menaip .com je..walaupun time tu korang hanya sedang menggunakan Microsoft Office Words.
  • Merujuk kepada membuang air kecil sebagai downloading..
  • Kucing korang pun ada website sendiri...walauweyh!!
  • Korang bukak fb/skype/ym/twitter..takde pun mesej kat citu...tak sampai 20 saat, korang bukak sekali lagi untuk tengok semula ada tak mesej pape...
  • Korang beritahu pemandu teksi yang korang nak pergi ke http:// www.111rumah.taman.com.my.



Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

1 orang berminat cerita nie:

anbshop said...

New dresses updated !
http://www.facebook.com/applenbunny.shop?sk=photos

http://anbshop.blogspot.com/




Segala Yang Tertulis Adalah Hak Milik Nora Aziela