Followers

Tips Untuk Memilih Kaca Mata/Cermin Mata


Sekarang nie...cermin mata bukan je TERHAD kepada golongan yang hanya ada masalah mata..
malahan dah jadi satu TREND...
So, tak hairan la skang pun dah ade banyak 
BENTUK, CORAK n JENAMA kat pasaran kan?
Tapi, time nak beli tu...kena la tengok2 dulu...
TAK SEMUA bentuk cermin mata nie sesuai untuk semua orang..
Macam mana ek???

  • Perhatikan BENTUK wajah korang
    • Bentuk Bujur ✿ sesuai menggunakan hampir semua bentuk bingkai
    • Bentuk Bulat ✿ sila elak dari memakai bingkai bentuk bulat
    • Bentuk Hati (heart shape) ✿ elakkan dari memakai bingkai berbentuk besar di atas & kecik pada bahagian bawah
    • Bentuk Bersegi ✿ jangan pakai bingkai berbentuk kotak
  • Perhatikan UKURAN wajah anda ukuran muka yang agak kecik...then jarak mata yang terlalu dekat - elakkan penggunaan cermin mata yang terlalu besar

    • If korang pakai cermin mata hari2...pilih warna bingkai yang natural...
    • Pada yang selalu terdedah pada SINARAN matahari tu...pilih cermin yang boleh berubah menjadi gelap bila berdepan dengan cahaya matahari...





    Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

    0 orang berminat cerita nie:




    Segala Yang Tertulis Adalah Hak Milik Nora Aziela