Followers

Interview 15/03/2012


Assalamualaikum semua!!
Salam Jumaat...Today last bekerja dalam minggu nie..
Seronok kan??


Okay post Ziela for today adalah berkenaan interview semalam yang Ziela attend.
Jawatan ape???Ala..jawatan biase je dalam gomen..
Pembantu Makmal Gred C4-1
Untuk Kementerian Pelajaran..



So a week before Ziela dah study la macam2 tentang interview nak atend nie..
So as on dat day..

- Ziela arrived lewat!!Tak pernah gi PERSADA lor..sian kan??
- Kat tempat registration Ziela kelam kabut susun fail..hish...teruk betul
- Masuk bilik interview 5 orang...Ziela tak suke betul la macam nie..
- Panel mintak perkenal kan diri 1 by 1..

Berikut antara sesi temubual yang Ziela ingat:


Panel 1: Okay, Norazila Ismail..Boleh perkenalkan diri??
Ziela: Nama saya Norazila Ismail, berusia 25 tahun...blabla..blabla..
Panel 2: Sekarang siapa2 boleh berikan maksud sains??
Ziela: Sains itu adalah berkisar tentang persekitaran, alam, tubuh badan etc..
Panel 2: If dalam BM boleh kot dapat markah, dalam sains jawapan saya nak adalah Ingin Tahu..Okay..pengertian Air pulak?
Ziela: Gabungan hidrogen + oksigen H2O..bersifat nuetral..
Panel 2: Ada lagi..takat beku n takat didih pun perlu bagitau..Boleh bagitau buah2 yang mesti makan selepas makan nasi?
Ziela: Betik n pisang kot untuk pencernaan..
Panel 2: Tembikai la..untuk buang toksid dalam badan..Okay, kalo seorang pelajar pengsan terhidu gas beracun, apa yang perlu dilakukan..
Ziela: Bawa keluar..bagi ruang udara..longgar kan tudung or tali leher untuk bagi dia lebih udara..bantuan CPR jika tahu..
Panel 2: Hish..terbukak la aurat dia kalo awak buat macam tu..
Ziela: Maksud saya cuma longgar kan, bukan bukak terus..
Panel 2: Okay..Apa yang PM perlu buat semasa eksperimen dijalankan sebagai langkah keselamatan.
Ziela: Pastikan kebuk wasap berfungsi, pastikan selimut api dan baldi pasir ada, pastikan terdapat nya peti pertolongan cemas didalam makmal..
Panel 1: Tadi otw nak datang sini, ada nampak bangunan KOMTAR tak??Apa itu KOMTAR??
Ziela: Kompleks Tun Abd Razak kot..
Panel 1: Siapa Tun Abdul Razak?
Ziela: Perdana Menter ke2..Bapa Pembangunan..
Panel 1: Apa jasa Tun Abd Razak?Kenapa digelar bapa pembangunan pulak?
Ziela: Banyak membangunkan ekonomi negara..mewujudkan Felda..Gagasan Malaysia..
Panel 1: Apa itu FELDA??
Ziela: Aaa...Tak pasti la tuan...
Panel 1: Okay..soalan bonus..nama ketua pengarah JPN..
Ziela & lain: ..blur...semua terdiam...aishhh...
Panel 1: alamak...korang kan nak kerja bawah JPN..takkan tak tau kot...(sambil geleng kepala..)Hurm...takpe la..terima kasih la untuk semua..boleh bersurai..


Agak2 ada harapan ke nak dapat position tu??
Ziela tak tau la nak cakap succeed ke tak ke..
Haish...perasaan risau betul2 menyelubungi diri..
Ziela betul2 nak jawatan tu...



Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

0 orang berminat cerita nie:




Segala Yang Tertulis Adalah Hak Milik Nora Aziela