Followers

Hujan Lagi..




Kenapa entry kali nie gambar hujan pulak??hmm..saje Ziela nak story..
Tak tau la kat tempat korang macamane..
Tapi tempat Ziela tiap petang je mesti hujan selebat2 nya..
Tak tentu jugak, kadang pagi pun hujan..musim hujan ke sekarang nie??

Bukan apa, Ziela nie sum1 yang driving pergi dan balik ke tempat kerja..so amat la susah bagi sum1 yang rabun tahap medium macam Ziela nie nak memandu dalam hujan yang lebat!!
Lagi2 bile my BFF Miss Hidayah baru2 nie kemalangan kereta..
Lagi la buat Ziela kecut perut nak memandu..(haish..mintak jauh la dari sebarang bencana..AMIN)

Macam semalam..sedang Ziela memandu ke bandar Pontian, tak semena2 hujan turun..
Heavy rain pulak tu...tengok2 semua pakai lampu hazard..memang langsung tak nampak jalan..
dalam kereta Ziela dah mengucap panjang..berdoa harap2 takde perkara buruk yang berlaku..
Then nasib baik la hujan selebatnya tu sekejap..


Today pagi2 Ziela keluar rumah nak ke ofis pun tengok langit dah gelap..
Apa lagi, Ziela pun bawak la laju daripada biasa..dengan harapan Ziela sempat sampai ofis before hujan lebat turun..huhu..
Kadang2 Ziela nie sengal jugak..dalam hati start menyanyi nursery rhyme yang Ziela suka nyanyi masa kecik dulu..


Rain rain go away,
Come again another day.
Little Johnny wants to play;
Rain, rain, go to Spain,
Never show your face again!
Hehe...tah la..kadang2 ternyanyi pulak nak halau hujan...(bole ke macam tu??)
Apa-apa pun..buat semua yang memandu macam Ziela nie..korang hati2 lah kat jalan raya..
Beware sentiasa..jalan licin...bahaya sangat2!!
Sayangi la nyawa n sentiasa ingat yang ramai sayang kita tau..


Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

0 orang berminat cerita nie:




Segala Yang Tertulis Adalah Hak Milik Nora Aziela