Followers

Interview 12/03/2012

Selamat tengah hari!!
Korang dah makan belum??
Today Ziela makan nasi berlauk kan kari sardin..ngeh..ngeh..
Siapa masak??
Ziela masak sendiri la!!
Al-maklum la today kan Ziela ada interview in the morning..
Then masuk ofis tengah hari la..
So ada la masa nak memasak today..

Okay2..
Today Ziela nak story sikit berkenaan interview yang Ziela attend pagi tadi..
Sebenarnya on Thursday Ziela dapat phone call..
Kata nya from 'Job Malaysia'
(memang Ziela ada apply pun...tapi dah tak ingat!!)
Dia mintak Ziela attend interview today as
Pembantu Tadbir (P/O)
Tapi Ziela tak perasan pun jawatan tu KONTRAK!!
Si tukang call tu pun tak mention apa2..huhu

Tukang Call: Hello, nie Cik Norazila Ismail ke??
Ziela: Ye saya..siapa nie??
Tukang Call: Mintak you attend interview untuk jawatan 
Pembantu Tadbir (P/O) ye Isnin jam 9.00 pagi..
Ziela: Erm..Saya takde dapat surat pun??boleh cek kat mana2 tak?
Kat JobMalaysia ke??
Tukang Call: Erm takpe..you datang je Isnin ni, bawak resume 2 keping dan fotostet sijil pun 2 salinan..
Ziela: Ok..Terima Kasih..

So dengan segera Ziela pun setel kan kerja2 Ziela for Monday..
Apply cuti from Incik Boss..
Then study la sikit2 pasal PTPO nie..

Bila tiba hari Isnin, tepat 8.30am Ziela dah terpacak depan ofis JobMalaysia Danga..
(dah la malu..tak pandai bukak pintu + tak bawak pen..)
Ziela pun ditemuduga la oleh 2 orang insan...
Macam2 la yang diorang tanya..
Memang dorang berminat dengan Ziela..
Tapi tiba2..

Panel 1: Cik tau tak yang jawatan ini adalah kontrak untuk 3 bulan??
Ziela: Aaaaa...saya tak pasti..ye ke??
Panel 1: Ye cik..jawatan nie untuk kontrak 3 bulan sahaje dan Cik perlu carik kerja lain selepas itu..
Ziela: Ok...so bila mula start kontrak nie??
Panel 2: 15hb nie..agak2 bile notis berhenti boleh submit ye??
Ziela: Alamak..2 minggu la puan..
Panel 1: Ok..mintak Cik pertimbangkan dulu sebab kami pun faham Cik sedang bekerja
dan ini adalah kontrak sahaja..
Ziela: Ok lah...Saya akan pertimbangkan...Terima kasih..

So Ziela pun blah jela...
Huhu..Kontrak 3 bulan jek??
Ziela ingat jawatan tetap...aisshh..
If Ziela tak kerja boleh la Ziela grab jawatan terbabit...
Hurmm...

So lepas Ziela cek2 kat laman web JobMalaysia...
Ini la hasil yang Ziela dapat..


Erm...agak2 korang...
SALAH SIAPA EK???
Si "Tukang Call" pun takde bagitau nie OPEN INTERVIEW
N Ziela sendri pun tak baca yang jawatan kontrak..
huhuhuhu....


Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

0 orang berminat cerita nie:




Segala Yang Tertulis Adalah Hak Milik Nora Aziela