Followers

Awek Merajuk?? Macamane Nie!!





Haiya..awek merajuk ke??


Biasa la..semua pasangan akan alami masalah nie..
Dah jadi asam garam orang ber'couple' kot..
Either merajuk nak dapatkan perhatian or betul2 kecik hati..
Korang kena la tangani ia dengan bijak..

1- Terangkan Perkara Sebenar
Cerita pada Dia apa yang berlaku dan tanya kenapa Dia merajuk..Lebih baik korang bercakap benar n jangan tipu2..Budaya bertanya dan bercakap benar ni pasti akan dapat mengeratkan lagi perhubungan korang sebab secara tak langsung korang akan lebih ambil berat tentang Dia..Ehem2..mesti Dia terharu coz nampak la yang korang memang sayang sangat2 kat Dia tu..




2- Bertolak Ansur
Bagi lelaki jenis ego..Pekata korang berubah tuk mengalah..mengalah tak semestinya korang kalah..Tak rugi pun..Korang perlu bijak mainkan peranan untuk dapatkan kata sepakat..Tak nak ke hubungan korang tu kekal hingga ke akhir hayat??

3- Ucapkan Kata-kata Manis
Kata- kata manis tu bukan la maknanya korang kena bantai ayat jiwang or kata2 yang korang sendiri geli nak dengar (kalau nak try pun boleh juga..)Sebaliknya try korang panggil Dia 'BUSYUK', 'COMOT', 'MANJA' or lain2 lagi lah...Tips untuk hari ini: Selalunya perempuan suka kalau pasangan panggil macam tu..




4- Nyanyi Lagu Buatnya
Pernah tak korang nyanyi untuk Dia??Hurm...Mr Tunang pun tak pernah nyanyi untuk Ziela..huhu..Tak ramai lelaki sanggup nyanyi untuk awek dorang..So ape salahnya korang cuba nyanyi untuk memujuk...Walaupun suara korang tak berapa nak sedap..kekeke...Tapi if korang nyanyi lagu fevret Dia..mesti terharu punyalah!!





Okey..List kat atas ni juz untuk panduan aje tau..
Tak semestinya korang kena ikut ek..
Kalau ada idea lain pun orait gak..huhu..





Terima Kasih Kerana Membaca ^_^

0 orang berminat cerita nie:




Segala Yang Tertulis Adalah Hak Milik Nora Aziela